MIESZKANIE DWUPOKOJOWE_01

46,5 m2, Wrocław

Projekt mieszkania w nowym budownictwie we Wrocławiu dla młodej pary lubiącej prostotę i minimalizm.

Biały kolor stanowi baze dla prostych mebli i dodatków. Kolor pojawia się tu jedynie jako akcent.

Część dzienna mieszkania składa się z salonu i kuchni z jadalnią, o nietypowym trapezowym kształcie. Betonowy sufit nadaje surowości wnętrzu, a drewniana podłoga wraz z obramowaniami okien i blatem roboczym w kuchni ociepla je. Dodatkowe półki przy drzwiach balkonowych tworzą ciekawy akcent, a jednocześnie są wygodnym miejscem do przechowywania. Stół wyznacza granice pomiędzy salonem a kuchnią.

W sypialni panuje podobny - minimalistyczny klimat. Prowadzą do niej drzwi pivotowe, które gdy są zamknięte tworzą równą płaszczyznę ze ścianą, stając się przez to niewidoczne. Zmieniliśmy również ich usytuowanie, tak aby do sypialni można było wejść z salonu a nie przedpokoju. Dzięki temu powstała duża, wygodna szafa w strefie wejściowej.